Açık Büfe Eğitim Şehri: BOSTON - 2

Bir önceki yazımızda size, açık büfe eğitim şehri başlığında Boston’u canlandırmaya çalışmıştık. Bu yazımızda ise şehirde gördüğümüz dil okulu ve üniversitelerden bazı değerlendirmeler sunacağız. Şehirde eğitim almak isteyenler için yararlı olmasını dileriz.

 

  1. Gün:

Fisher College + Kings College: Kings çok sevdiğimiz iş ortaklarımızdan biri. Ağırlıkla İngiltere’de diye bilinse ve hatırlansa da Beacon Street’deki Fisher College’ın çeşitli (yemek, spor, sağlık ve sosyalleşme alanları) imkanlarını kullanabilmesi nedeniyle güzel bir seçenek. Bu özelliğinin yanında okulda akademik danışmanlık için özel bir bölüm olduğunu da haztırlatalım. Ülkede İngilizce eksiğini tamamladıktan sonra daha nitelikli bir eğitim almak isteyenler için uygun olacaktır. Şehrin merkezinde olması da ayrıca hatırlatmış olalım.

 

FLS International: Hemen Boston Common’a bakan lokasyonu ile FLS, yer olarak harika bir yerde karşılıyor bizi. Yine King’s College gibi şehir ve ülkedeki pathway anlaşmaları ile yeni kapıların açılmasını sağlayabilecek bir okul. Sadece bu kadarla da kalmayıp lise başvuruları yapabilecek kadar eski bir deneyime sahip okul.

 

İlk günün sonunda şehrin isminden de önde giden iki harikulade üniversiteyi gezme şansına sahip olduk: Harvard ve MIT. Üniversiteler hakkında pek yeni bir şey söylememize gerek yok; ama bu tür üniversiteleri ve kendine has havalarını solumak bile bize çok iyi geliyor. Kendi ülkemiz adına da güzel hayaller kurmamıza neden olmuyor değil.

 

       2. Gün :

İkinci günümüz şehrin iş merkezi tarafında (downtown) tarafına geçiyoruz. Yüksek yüksek binaların arasından EC’yi buluyor ve giriyoruz. Bizi, daha önce Toronto’da da bir şubesini gördüğümüz ve bugüne kadar pek çok öğrenci yönlendirdiğimiz okulun görünüşünde ve işleyişinde hiç yabancılık çekmiyor ve hemen öğrencilerle konuşmaya başlıyoruz. Öğrencilerin de okul için söylediği şey aynı oluyor: Standardı yüksek, kaliteli bir dil okulu EC.

 

EC’den çıkıp yine şehrin merkezinde hatta daha iç kısmında yer alan başka bir okula yöneliyoruz yürüyerek: Talk English Schools. Amacını ‘’to create a World of communication, understanding, cooperation & respect’’ olarak tanımlayan okul, hem temiz hem de modern görünüşüyle dikkatimizi çekiyor. Halihazırda pahalı denebilecek bir şehir olan Boston için hem ‘uygun’ hem de ‘kaliteli’ okul arayanlara gönül rahatlığı ile tavsiye ederiz.

 

Burdan da çıktıktan sonra günün kullnılabilir geriye kalanını da yine eğitime ayırıyor her zaman merak ettiğimiz, fotoğraflarını ‘’dünyanın en iyi kütüphaneleri’’ listelerinden aşina olduğumuz Boston Public Library’de bitiriyoruz. Kütüphaneye giriş herkes tarafından ücretsiz ve serbest olarak sağlanabiliyor. ABD’deki en önemli 5 kütüphaneden biri kabul edilen yer, 1848’de kurulmuş ve kütüphaneyi kullanacak şehir insanlarına, ‘bilimin ilerlemesi’ adına ücretsiz olarak sunulmuştur. Çıkışta, bir anı selfie’si çekip mekanın ücretsiz interneti ile paylaşımda bulunmayı ihmal etmiyoruz.

 

       3. Gün:

Üçüncü.ve son günümüz ilk öğrenci gönderdiğimiz okullardan biri ile başlıyor: LSI Boston’la…Okul, tam olarak şehirdeki birkaç etnik mahalleden biri olan China Town’un hemen karşısında yer alıyor. Bulunduğu binada 3. Ve 4. Katlar, okula ait. Şehrin eski ve İngiliz yapısına uygun bir binada yer alıyor. Yine uygun fiyatlı okul arayan Türk öğrenciler arasında popüler olan okuldaki öğrencilerle sohbet ederek ayrılıyoruz ve son durağımıza geçiyoruz.

 

Size bu bilgileri yazarken kullandığım bilgisayarın ve belki de sizin de bunları okurken kullanacağınız bilgisayarın ve türevlerinin modern anlamda bulunduğu okula geçiyoruz heyecanla: UMASS Boston.

 

Aslında birkaç bölgeye ve farklı isme ayrılmış okulun asıl ve genel adı: UMass Amherst, şehirdeki en büyük research üniversitesi olma özelliği taşıyor. UMass Boston dışında da UMass Dartmouth, UMass Lowell, UMass Chan Medical School, UMass Law School ve UMass Online olmak üzere birkaç kola ayrılıyor.

 

UMass Boston için güncel bazı istatistikler vermek gerekirse, 104. En iyi okul olarak gösteriliyor. 16 öğrenciye 1 çalışanın düştüğü okulda yaklaşık öğrenci sayısı 12.000 civarı lisans 3.000 civarı da master öğrencisi bulunuyor. Kampüsü, şehirdeki en büyük 3. Kampüs. Okulda 16,164 farklı program (lisans ve master düzeyinde) mevcut. Mezunlarının aldığı ortalama maaş 83.000 USD

 

Hem kampüs içinde hem de kampüs dışında konaklama imkannı sunan üniversitede isterseniz bir ‘yemek plan’ı satın alarak tüm eğitim yılı boyunca yemek konusunu kafanıza hiç takmamayı satın alabiliyorsunuz. Üniversitede tüm fakültelere birbirinden geçiş mevcut. Biz, tüm okulu gezerken yeni bir  kampüs daha inşa ediliyordu (4-5 yıl içinde bitmesi öngörülüyor.)

 

Navitas Türkiye ile hazırlık (foundation) senesi alı sene kaybı da olmadan, burs imkanlarından da yararlanarak bu büyüleyici ve kariyer odaklı üniversitede eğitim alabilirsiniz.

 

Boston hakkında söyleyeceklerimiz bu kadar olmadığı gibi çalıştığımız okulların hepsi de bu kadar değil. Daha detaylı bilgi almak, giriş ve başvuru koşullarını öğrenmek için lütfen iletişim bilgilerimizden bize ulaşın. Yeni hikayenizin bir parçası olabiliriz?

 

Serdal Gezer

Yurtdışı Eğitim Danışmanı
E:serdal@yeniedu.com
T:+90 542 354 71 58