AMERİKA'da Dil Eğitimi Alırken Dikkat Edilecekler!!!

Şehrin ülkemiz için anlamı aşağıdaki gibiyken

  1. Nüfusunun çoğu ticaret, sanayi, hizmet veya yönetimle ilgili işlerle uğraşan, genellikle tarımsal etkinliklerin olmadığı yerleşim alanı, kent 

Amerika’da dil eğitimi almak isteyenlerin karşısına daha fazla seçenek çıkacaktır. Bunlar:

  1. (en) Urban.
  2. (en) City.
  3. (en) Town.
  4. (en) Town kent.
  5. (en) Community.
  6. (en) Place gibi kelimelerdir.

 

Amerika’daki şehirler merkezi, kalabalık ve nüfus açılarından 2’e ayrılır:

 

i.URBAN

ii.SUBURBAN

 

Bir ülkede eğitim almaya karar verdikten sonra bir yurt dışı eğitim danışmanlık şirketine ihtiyaç duymanızın en temel ihtiyacı hangi ülke, şehir ve dil kursu ile başlayıp nasıl’a kadar sorular silsilesidir. Yeni Edu yurt dışı eğitim danışmanlık olarak 15 yıllık deneyim ile size, sizin için de en uygun olacak seçenek konusunda geniş dil okulu seçenekleri ile yardımcı olmak için bekliyoruz.

Tüm işlemleriniz tamamlandıktan sonra karar verilen şehre nasıl alışılır ve o şehrin bir parçası haline gelinir? Bu aşamadan önce dil eğitimi alma niyetinize neden olan sebep (hedefinizi) öğrenmek için sizi, 6 farklı amaca yönelik gerçekleştirdiğimiz Dil Okulu Profillerimize göz atmayı öneriyoruz. Bu sayede hedefinize en uygun ülkeyi seçebilecek ve hem eğitim alınacak dil okulu hem de şehre daha kolay karar verebileceksiniz:

PROFİLLER: https://www.yeniedu.com/hizmetler/dil-okulu/profiller

 

  1. ÖĞRENCİ PROFİLİ
  2. AKADEMİK PROFİL
  3. İŞ PROFİLİ
  4. ÇALIŞAN PROFİL
  5. ÖZEL AMAÇLI PROFİL (ESP)
  6. HOBİ AMAÇLI PROFİL

 

Yurt dışına çıkacak herkesin aklına o şehirde o kişiyi ne beklediğine dair fikirler her daim gelmiştir. Halihazırda bambaşka bir kültür ve birikimle yetişmiş birinin ilk gençlik veya yetişkinlik döneminde tecrübe edeceği bu deneyim sadece alınan eğitim (dil okulu, lise, sertifika, lisans veya yüksek lisans) eğitiminden öte bir yaşam tecrübesi olarak kişinin öğrenim hayatında, bundan sonraki hayatını da değiştirecek kalıcı bir damak tadı olarak kalacaktır.

 

Genel olarak alışma döneminde zorlanılan bu dönemde bilinen dil seviyesi ile bu dilin alındığı yenişehre alışma süreci arasında ters orantı vardır.

 

Peki yeni bir kültür, yaşam ve hayatı temsil eden yeni bir şehre nasıl alışılır?

 

Öncelikle kaybolarak. Şehirler, karmaşık yapılardır ve içinde çok kültürlü bölgeler bulunabilir.

 

Şehrin genel ulaşımının, yeme içme alışkanlığının, havasının ve oranın yerlisi insanlarla iletişimin en kısa yolu, o yere adapte olmaktan geçer. Zira tıpkı farklı bir dili kendimize katarken zorluk ve yabancılık çektiğimiz gibi yeni bir şehre ve alışkanlıklarına adapte olmak için de zorunda kalmalıyız. Bunu becerebilmek de ancak herhangi bir komplekse kapılmadan(acaba beni severler mi, müslüman olduğum için bana farklı davranırlar mı ya da Türk olmam sorun olur mu gibi) tüm iletişim yollarını açarak oraya adapte olmaktan geçer.

 

Kendi genel zevkiniz neyse onu (müzik, tiyatro, kitaplar, yeni insanlar tanımak, spor, gece hayatı vs..) kendinizi en iyi şekilde hissedebileceğiniz yerleri bulun ve buralarda öğrendiklerinizi uygulamaya geçirin. Şehre iyice karışın ve bir parçası olun.

 

Bu metni yazan kişi olarak size, yeni şehrinizde yaşayacağınız deneyimin bambaşka şehirleri merak ettirmesini diliyorum.

Serdal Gezer
Yurtdışı Eğitim Danışmanı
E:serdal@yeniedu.com
T:+90 542 354 71 58