ILAC: Toronto Dil Okulu Deneyimi

İstanbul-Toronto arası yaklaşık 12 saat sürüyor. Havaalanına varır varmaz ilk gözünüze çarpan fark: ‘Kültürel ve millet çeşitliliği’ oluyor.

Toronto, yaklaşık üç milyonluk nüfusu ve dünyanın en çeşitli ulusal kimlikleri bünyesinde bulundurması (bu anlamda dünyanın 3. Büyük şehri) özellikleriyle tam bir göçmen şehri konumunda.

Konuşulan dillere bakıldığında da bu özelliğini korumakta. 2018 itibariyle ülkede konuşulan diller ve oranları şu şekilde: : English (13%), Chinese (12%), Canadian (11.3%), Scottish (9.5%), Italian (6.9%), German (4.6%), French (4.5%), and Polish (3%).
 

Bu çeşitlilikle son derece barışık bir şehir Toronto. Öyle ki ‘’diversity’’ (Çeşitlilik) kelimesini hem devlete hem de özel teşebbüse ait halka açık her yerde görebilirsiniz. Herkesle konuştuğunuzda bu çeşitliliğin en büyük imkan, fırsat ve olanakları olduğunu duyabiliyorsunuz. Zira, ülke şehri ziyaret eden herkese ‘We are just friend who did not meet before’’(Biz, daha önce tanışmamış  arkadaşlarız.) sıcaklığı ile karşılıyorlar. Ülke ve şehre ilk Türkler’in gidişi 1947 yılına tekabül ediyor. Bu anlamda diğer milletlere (Çin,Japon, Ukrayna, Brezilya’ya) göre biraz geç kalmışız.

Şehirde İtalyan, Çin, Yunan mahalleri de bulunuyor. Bu yüzden de özellikle aksan konusunda tereddütü olan kişiler için sizi herkesin ‘yabancı’ olduğu bir şehir bekliyor. Aksan son derece tanıdık, net ve anlaşılabilir olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden özellikle aksandan çekinen başşlangıç seviyesine yakın öğrenciler için de uygun bir lokasyon özelliği kazanıyor şehir.

Dil Eğitimi için en büyük şehri tercih etmek isteyenler için dil okulu olarak da yin en büyük dil okullarından biri ILAC tercih edilebilir. Şehrin merkezinde olan 4 binasında da yeni ve genç iç tasarımı ile özellikle genç öğrencileri memnun edecektir. Vancouver’da da bulunan okulun ayrıca özellikle yüksek seviye ( 8/10) öğrenciler için anlaşmalı üniversitelerin programlarına yerleşmek üzere IELTS veya TOEFL-IBT almadan direk yerleşim yapabileceğiniz PATHWAY program eğitimleri, Bloor Street’deki ILAC College’ın içinde verilmektedir. Son zamanlarda özellikle Georgian College ve Fanshawe College ile yapılan işbirliği sonucunda devlet college'larında olduğu gibi eğitim sonrası çalışma izni (PGWP) izni de veren programları ILAC College'ın International binasında almanız mümkün hem de devlet college'larından daha uygun ücrete!

Okulun ana binası şehrin ve dünyanın en uzun caddesi (86 km) olan Yonge Street’de bulunuyor. Tüm şubelerindeki sınıf tasarımı, sayısı ve standardı aynı olan okulu, diğer okullardan ayıran bir diğer önemli farkı da sınıflarına başlayacak öğrencilere ilk gün eğitimlerini (oryantasyon) şehrin merkezindeki Toronto Reference Library’de veriyor olmalarıdır.

Cem Bey ile Hande Hanım Türk öğrencilerden sorumlu kişiler olarak soru ve sorunlarınıza yardımcı olmak üzere sizleri beklemektedir. Okulda genel İngilizce’nin dışında  isteğe bağlı şu programlar da alınabilmekte: Cambridge FCE-CEA, İş İngilizcesi, TOEFL-IBT, IELTS, GAP YEAR, ILAC TRU University Transition Year, ILAC VFS English For Creative Arts ve Young Adults (15-18 yaş için)

Konaklama için de hem aile yanı (3 öğün yemekli) hem de yurt konaklama seçenekleri bulunan okul hakkında daha detaylı bilgi almak ve işlemlerinizi başlatmak için WEB sitemizdeki (https://www.yeniedu.com/randevu-sistemi) randevu sistemimizden size özel bir randevu oluşturabilirsiniz.

Toronto yolcusu kalmasın lütfen!:)

Serdal Gezer
Yurtdışı Eğitim Danışmanı
E:serdal@yeniedu.com
T:+90 542 354 71 58