İNGİLTERE'de Dil Eğitimi Alma Rehberi

 

 

Önce Avrupa Birliği’nden çıkış, ardından da pandemi ile İngiltere’de dil eğitimi alma prosedüründe ufak değişiklikler oldu. İngiltere öğrenci vizesi kendi içinde ikiye ayrı başlıkta ayrıldı.

 

VİZE KATEGORİLERİ: Dil eğitimi ile ülkeye gitmek isteyen öğrencilerin karşısına iki seçenek çıkacaktır:

 

  1. Visitor Vize: Aynı zamanda turistik vize adıyla da anılan vize, 6 aya kadar ülkede dil eğitimi almaya müsade eder.

 

        b.Uzun Süreli Vize:  11 aya almayı düşünen öğrencilerin başvuru yapması gereken vizedir. Vizeye kadar eğitim başvuru yapmak için 24 haftanın üzerinde              bir dil eğitimine kayıtlı olmak gereklidir.

 

***TIER4 gibi akademik başvurular için vize prosedürü tamamen farklıdır!

 

NEDEN İNGİLTERE?

Hem yakın (3.5 saat) bir yer olması, hem çeşitli kurumlarla dil okulu dahil tüm eğitim kategorilerinin düzenli olarak denetlenmesi sonucu eğitim standardının hayli yüksek olması, hem de yaşanabilecek farklı karakterde güzel şehirleri olması ve vizesinin neredeyse (asgari şartları sağlamak sartı ile) standart hale gelmesi ve eğitim alınabilecek, küçük yaşlardan başlayarak,  pek çok farklı seçenekler (Hukuk İngilizcesi, Tıp İngilizcesi, IELTS, İş İngilizcesi gibi..) sunması nedeniyle İngiltere iyi dil okullarında ve hızlı gelişim sarf etmek isteyen öğrenciler için biçilmiş kaftandır.

 

HANGİ ŞEHİRE GİDİLMELİ?

Ülke olarak gidilecek seçenek belli olduktan sonra, ikinci soru hangi şehire gidilmeli gelir. Zira öğrencinin karakter ve amacına en uygun şehire karar vermek önemlidir. Öğrencinin boş zamanlarında değerlendirmek isteyeceği muhtemel akitiviteleri karşılamayan bir seçenek öğrenciyi yeteri kadar motive edemeyecektir. Bu konuda vize ve tecrübe açısından şehirler ikiye ayrılır:

 

  1. Londra: 9.5 milyon nüfusu ile ülkede en büyük şehir pozisyonundadır. Özellikle yetiştin ve daha önce yurt dışını tecrübe etmiş öğrenciler için bir yandan pek çok İngilizce pratik imkanı sunarken bir yandan da ulaşım ve konaklama maliyeti olarak diğer şehirlerden daha çok harcama yapılacağını garanti altına alır. Şehirdeki bir okula kayıt olduktan sonra, vize başvurusu yapılmadan önce yaşam maliyeti için (konaklama, yeme-içme ve ulaşım)-maintenance fee- aylık en az 1334 Sterlin’i hesabımızda kanıtlamamız gerekmektedir.

 

        2. Londra Dışı: Genel anlamıyla Londra dışında eğitim almak istemenin nedeni hem yaşam maliyetini düşürmek hem Londra dışında bir şehir görmek                    hem de nispeten başka öğrencilerin tercih etmeyeceği alternatif bir şehre giderek daha çok İngilizce konuşabilme şansına hakim olmaktır. Dili, kültürden            ayıramayacağımızı düşünürsek nispeten küçük yerlerde dil-kültür bağlantısı önem kazanacaktır.

         

 Büyüklüklerine göre Londra’dan sonra dil eğitimi alınabilecek büyük şehirler şu şekildedir: 

 

  1. Birmingham
  2. Leeds
  3. Liverpool
  4. Edinburgh
  5. Manchester
  6. Bristol
  7. Brighton
  8. Boournemouth
  9. Cambridge
  10. Oxford
  11. ...

 

DİL OKULU ÜCRETLERİ NEDİR?

Haftalık ücretleri 130 ile 250 Sterlin arasında değişmektedir. Konaklama ücretleri de (aile yanı) gidilecek şehire göre bu civardadır.

İngiltere’nin en iyi okullarında ve size en uygun şehre karar verdikten sonra vize için de hazırsanız artık başvurunuzu yapabiliriz?

 

PROFİLLER:

Programa katılım amacınıza göre kategorize edillmiş seçeneklerinizi aza indirebileceğiniz PROFİLLER sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

İngiltere yolcusu kalmasın lütfen!:)

 

Serdal Gezer

Yurtdışı Eğitim Danışmanı
E:serdal@yeniedu.com
T:+90 542 354 71 58