Tasarım Hayalleri Kuranlar İçin Dünyanın En İyi 10 Okulu

Hem ülke şartlarında sınırlı kontenjan (İstanbul devlet üniversitelerinde 80 kişilik;Türkiye genelinde 232 kişilik) vakıf üniversiteleri ile bu sayı ancak 586 kişiye (toplamda 22 üniversite ile) ulaşabiliyor oluşu, hem de bölüm tercihi olarak fazla altenatifin olmayışı (bölümlerin büyükçoğunluğu moda tasarımı ve tekstil ile moda tasarımı) bu eğitimi iyi bir okulda, (TYT’den alınacak 150-185 puanın yanında) yetenek sınavıyla da kazanamama ihtimalini beraberinde bir senelik kaybı da beraberinde getiriyor. Hal böyleyken, doğup büyüdüğü ve birikim halinde ilerlediği coğrafyadan ayrı değendirilemeyecek bir sanat dalı olarak dünyanın en iyi tasarım okullarını sizin için derledik. Danışmanlık hizmetinden yararlanmak için İLETİŞİM sayfamızdan randevu alabilirsiniz.

 

1.DOMUS ACADEMY:

Kendi  içinde design, business, fashion ve experience master programlarını barındıran okulun kampüsü modanın kalbi olarak değerlendirilen Milano’da bulunmaktadır. Okul aynı zamanda yetenekli  öğrenciler için burs imkanları da sağlanmaktadır.

Program hakkında daha detaylı bilgi için:

https://www.domusacademy.com/ 

 

2. NABA:

Milano’dan ayrılamıyoruzsmileyDomus ACADEMY gibi moda ve alışveriş şehri Milano’da kurulan NABA; lisans, master, bir yıllık master, kısa yaz kursları (Roma’da), diploma programları sunan okulun kabul koşulları, başvuru tarihleri ve burs olanakları için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz:

https://www.naba.it/en

 

3. INSTITUTO MARANGONI:

Bir İtalyan ailesi düşünün. 80 yılı aşkın zamandır İtalya (milano) başta olmak üzere pek çok moda şehrinde Paris, Floransa,Miami,shangai ve Londra’da lisans hazırlık, lisans, master ve master hazırlık eğitimleri sunsun. Bunun yanında bu zamana kadar Dolce & Gabbana’nın kurucusu Domenico DOLCE, MOSHINO’nun kurucusu Franco Moshino gibi sektöre öncü tasarımcılar yetiştirsin. Kabına sığmayan bu dünya markası aile okul için detaylar aşağıdaki sayfamızdadır:

https://www.istitutomarangoni.com/en

 

4. POLIMODA:

1986’da bir şehir projesi olarak kurulan okulun başkanlığını Ferracio  Ferragamo yapıyor desek ve okulun Rönesans şehri Floransa’da kurulduğunu size hatırlatsak, okulun FIT ile de ortak programları olduğunu hatırlatsak ve son olarak da derslere giren öğretmenlerin özellikle tekstil, aksesuar,yönetim,marka,iletişim,trend ve desen tasarımı sektöründen seçildiğini eklesek...eminiz kalan detayları merak edersiniz:

https://www.polimoda.com/

 

5. IED(INSTITUTO EUPEO DI DESIGN) :

Genç, tasarım ve yenilik odaklı, vizyoner bir okul IED. İspanya, İtalya ve Brezilya’da okulları bulunan IED’yi, muadili diğer okullardan ayıran en önemli farkı web sitesinde de karşınıza çıkacak vizyonerliği ve dinamikliğidir. Lisans, yaz okulu, sertifika ve master düzende eğitim veren okulun Milano, Torino, Venedik, Cagliari, Faloransa ile İtalya’da; Barselona ve Madrid ile  İspanya’da; Sao Paulo ile de Brezilya’da okulları bulunmaktadır. Detaylı bilgi için:

https://www.ied.edu/

 

6.UAL (University of the Arts London):

Saint Martins okulları (college ve insititutes) olarak da bilinen 6 numaramız, pek çok modaya gönül vermiş insanın gönlünde gerek 18 başlık altında verdiği eşsiz programları ile (pre degree, undergraduate,post graduate ve short courses) gerekse de bugüne kadar modaya yön vermiş önemli markaların kurucusu Alexander Mcqueen, Huseyin Caglayan ve Stella Mccartney gibi dünyaca ünlü isimleri yetiştirmeleri açısından pekçok detayı bilinmek istenen okullardan biridir.

https://www.arts.ac.uk/

 

7. KINGSTON UNIVERSITY:

Okulun kuruluş yılı 1899’dur. Londra’da bulunan bir başka iyi ve mezun olan öğrenciler arasında memnuniyet oranı çok yüksek bir okul. Lisans eğitimini Londra’da yapmak isteyenler için iyi bir alternatiftir. Sektördeki Burberry,Calvin Clein,Paul Smith,All Saints,Saint Laurent,Tommy HİLFİGER, Zara, Ralp Lauren Victoria Beckham ve Hugo Boss gibi dirsek temasında bulunan bölümün kontenjanı 300 öğrenci  ile sınırlıdır. Bölüm, The Guardian Guide’da Londra’daki moda tasarım okullar içinde 1. Seçilmiştir. Ayrıca bölümde odaklanan beli başlı konular şunlardır: Tasarımdaki radikal değişim ve gelişim ve giyime kültürel öğelerin etkisi sayılabilir.

https://www.kingston.ac.uk/

 

8. ACCADEMIA COSTUME & MODA:

1964 yılında Rosana Pistolese tarafından kurulan okul, Roma’da kurulmuştur. Okulda 180 kredilik  lisans, master, yaz okulu programları mevcuttur. Gucci gibi büyük firmalar ileişbirliği içinde olan okuldan Valentino, Fendi, Armani, Louis Vuitton gibi firmalara baş tasarımcı yetirmişliği vardır. Filmlere de kostüm projeleri tasarlayan okul, daha önce Gangs of New York’un kostüm tasarımclığını üstlenirken aynı zamanda Jennifer Lopez ve Beyonce gibi ünlüler için de kıyaferler tasarlamıştır.

Detaylı bilgi  için:

https://www.accademiacostumeemoda.it/en/

 

9. POLI DESIGN:

1863 yılında kurulmuş dünyanın  ilk 20 teknik okulu arasında sayılan Politecnico Di Milano'nun tasarım okulu olan Poli Design sondan bir önceki okulumuzda, güncel ve alternatif tasarım bölümlerine imkan veren master ve kısa süreli yaz programlarına başvuru yapmak işten bile değildir. Milano'da sizi bekleyen okul için başvuru evrakları, burs imkanları ve dönemleri için bizimle İLETİŞİM’e geçebilirsiniz.

https://www.polidesign.net/it/ 

 

10- ACCADEMIA ITALIANA

9 madde içinde okulları ve bölümleri beğendiğinize eminiz; ama bütçenizin bu okullara uygun olmaması durumunda size,  bu güzide okulu tavsiye ederiz. Okulun, yeni öğrenciler için (okulun ilk senesini toplam ödenmesi durumunda) ayrıca indirimi bulunmaktadır. İtalya eğitim bakanlığı (MIUR) tarafından lisans programları akreditasyonlu olan Accademia Italiana Floransa ve Roma’da okulları bulunmaktadır. Okulda 3 yıllık lisans, master ve özel eğitim kursları bulunmaktadır.

https://www.accademiaitaliana.com/ 

 

'Geleceği tasarlamanın yegane yolu, onu inşa etmektir.'

*Seneca

Serdal Gezer
Yurtdışı Eğitim Danışmanı
E:serdal@yeniedu.com
T:+90 542 354 71 58