Yurtdışında Eğitim Almanın Pratik Yolları: AMERİKA

 

 

Yurt dışında sadece eğitim maliyetleri olarak bile düşünülse ülkemizdeki dövizin normalin çok üzerindeki seyri nedeniyle yurt dışında eğitim (dil okulu, lisans, sertifika ve yüksek lisans) eğitimi almayı kolaylaştıran bazı kısa yolları anlatacağız.

 

Yurt dışında eğitim konusunda karar verildikten sonra öğrenci ve ailesinde dikkat edilecek konu başlıkları da şunlar olur:

  1. Öğrencinin istediği bölüm hangi ülkede alınmalı?
  2. Öğrenci akademik yeterlilikleri o ülke ve bölüm için (not ortalaması, aldığı eğitim türü ve İngilizce seviyesi)  uygun mu?
  3. Öğrencinin akademik yeterliliklerini karşılayan ülke üniversitelerinin okul ve yaşam maliyetlerini, maddi olarak ailesi (sponsoru) için de uygun mu?
  4. Son olarak alternatifler neler?

 

İlk 3 madde için bize, iletişim bilgilerimizden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Son madde içinse eğitim almayı kolaylaştıran seçenekleri sizin için derleyip toparlamaya çalıştık.

 

 Başvuru yapacak öğrenciye sorduğumuz ‘bu eğitimi neden almak istiyorsunuz?’ sorusuna verilecek net bir cevap yoksa seçenekler şu iki cevaptan biri olarak düşünülebilir.

 

 

Şimdi alfabetik sıraya göre ülkeleri ve o ülkelerde eğitim almanın pratik yollarını görelim:

 

1.AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ:

 

 

Şartlı Kabul: Her sene akademik dönem başlangıcından önce açılan başvurular için herhangi bir IELTS/TOEFL veya SAT gibi skorlar olmadan da pek çok üniversiteye başvuru yapabilir ve bu gereklilikleri yerine getirmek şartıyla kabulünüzü cebinize koyabilirsiniz.

 

Community College Eğitimi: Amerika'daki vatandaşların dahi büyük çoğunlukla terccih ettiği bir yöntem olan College aracılığıyla hem SAT'ye girmeden hem daha az sınıflarda hem de daha uygun şartlarda (TOEFL 60; IELTS5.0) hem de daha az ödeyerek (ilk iki yıl ayda 8000 USD ve üzeri) sonrasında da anlaşmalı üniversitelere yerleşimin yapılabiliyor. Bu programa da 2+2 deniyor.

 

Pathway Programları: Aşağıda görebileceğiniz gibi pathway firmaları,Amerikan üniversitesiyle anlaşma yaparak normalde istenen İngilizce seviyesini esneterek üniversite kampüsünde öğrenciye ilk sene için hem akademik eğitimin temel derslerini verebilirken hem de öğrenci için akademik İngilizce programı sunmaktadır ilk senede.

 

INTO, NAVITAS, KAPLAN INTERNATIONAL , KINGS EDUCATION GROUP ya da STUDY GROUP gibi…

 

Ücretleri: Amerika'da lisans eğitimi 4 yıl sürmektedir. Eğitim ücretleri de senelik (yaşam masrafı hariç) ortalama 20-25.000 USD civarındadır.

 

ESL Yöntemi: Amerikan üniversiteleriyle sadece pathway firmaları anlaşmalı değil elbette. İngilizce yeterlilik iiçin eğitim aldığınız dil okulunun daha sonraki başvurunuz (bu lisans da olabilir master da) için bu eğitimden alınacak belirli seviye sertifikası ile akademik bir sınava girmeksizin (TOEFL) kabul alabileceğinizi biliyor muydunuz?

 

Yazı dizimizdeki sıradaki ülke:

2.KANADA olacak...

 

Serdal Gezer
Yurtdışı Eğitim Danışmanı
E:serdal@yeniedu.com
T:+90 542 354 71 58