Yurtdışında Eğitim Almanın Pratik Yolları: İSPANYA-1

Neden İspanya’da İspanyolca eğitim?

 

ispanyolca, dünya üzerinde 21 ülkede; dünyada ve Amerika Birleşik Devletleri’nde en fazla konuşulan 2. dil konumundadır.

Özellikle ilk 500 üniversite içine sokturkları (QS Rankinge göre) 15 üniversiteye baktığımızda ‘’Social Science and Management’’ bölümlerinde iyi oldukları sonucuna ulaşabiliriz.

Türkiye özelinde düşündüğümüzde ise (1 senelik hazırlık dönemi ve maliyetini karşılayabilen herkes için) yeni bir dil öğrenmenin avantajını ve lisansın burada 4 yıl olduğunu düşünürsek bu eğitim ve sağlayacakları ile ‘’makul’’ bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Son yıllarda artan enflasyon ve döviz paritesinin çok yüksek olmasına pandemi ile zorlaşan vize prosedürleri de eklendiğinde İspanya; Avrupa’daki bir başka ‘’tanıdık’’ seçenek olan İtalya için harika bir alternatif olarak duruyor. Dil öğrenmek için gerekli bir sene ve maliyetini de hesap edersek.

 

İspanya’da (özel ve devlet üniversiteleri ile) 92 tane seçeneğiniz bulunuyor.

Özel üniversitelerin senelik ücreti 3000-8000(lisans) EUR arasında değişirken; devlet üniversitelerinin senelik ücretleri 900-1000 EUR arasında kalıyor.

Programların çok büyük bir kısmı İspanyolca olduğu için akademik (lisans ve master ) programlarda en az B2 İspanyolca aranıyor. Campus Spain ile senede 2 dönem olarak istenirse 10 ay (eylülden temmuza) istenirse de 7 ay (ocaktan temmuza) hazırlık eğitimi alınabiliyor. Verilen eğitim sadece dil eğitimini (toplamda 750 saat) kapsamıyor. Ayrıca,

 

-Akademik adaptasyon

-4-5 üniversiteye / bölüme başvuru

-Sizin için en uygun bölüme başvuru yapılması konusunda danışmanlık veriliyor.

-%30'u sınıf dışında gerçekleştirilen (geziler, müze ziyaretleri, konserler, kutlamalar, akademik aktiveteler) kültürel adaptasyon hizmeti

-Akademik değerlendirme ve danışmanlık hizmeti

 

İspanya eğitim sistemi kaç yıl ?

-Ülkede zorunlu eğitim 10 yıldır. Ayrıca 6 yaş - 16 yaş arası zorunlu eğitim olarak verilmektedir. Okul öncesi eğitim 3 ila 6 yaş arasında verilmektedir ve bu eğitim zorunlu değildir.

 

Ana kampüsü Galiçya bölgesindeki Vico şehrinde kampüsü bulunan Campus Spain’in aynı zamanda konaklama hizmeti de bulunuyor.

Ülkede eğitim alınabilecek popüler programlar şu şekilde:

 

-Bilgisayar mühendisliği

-IT

-İspanya tarihi

-Kültürel sanat

-Güzel sanatlar

-İşletme yönetimi

 

Aynı zamanda bilim dalı okumak isteyen öğrencilere de seçenekler sunan ülkede bu tür bölümlere giriş yapabilmek için sınava girmeleri gerekmektedir. Selectividad, EBAU ve UNEDassiss gibi sınavlar sonucunda en az 12 veya 13 (14 üzerinden) alan öğrenciler şu bölümlere başvuru yapabilmektedir:

 

-Tıp

-Fizik

-Matematik

 

Kabul Şartları: Kabul anlamında (hazırlık olduğu için) çok kısıtlayıcı şartları yoktur.

 

Lisans öğrencileri için eğitimlerine 5 yIldan daha uzun bir boşluk (gap year) bırakmamak

Master öğrencileri içinse 30 yaşının üzerinde olmamak, yeterlidir başvuru yapabilmek için.

 

Sunulan Hizmetler: Campus Spain; öğrenciye sağlık sigortasından, vize mektubuna, dil eğitiminden konaklamaya, havaalanı transferinden nihayet üniversite başvurularına kadar tüm süreçlerde yardımcı olacaktır.

 

İspanyada okumak ne kadar?: Hazırlık okulunun bir senelik hazırlık eğitimi karşılığı talep ettiği ücret 7.900 EUR’dur. Bu ücretin 1.500 EUR’su okuldan kabul alındıktan sonra ödenmelidir.

 

Yaşam maliyeti: 10 aylık eğitim dışında kalan tüm harcamalar (konaklama, yeme-içme, ulaşım vb…)  aylık en az 600 EUR yeterli olacaktır.

 

10 yıllık firmanın Türkiye’deki resmi temsilcisi olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

TELEFON : +90 542 3547158

E-MAIL : info@yeniedu.com

 

devam edecek...